Gokujyo-Hojicha

5,20 €

Zber v polovici mája v provincii Shizuoka. Hojicha veľmi dobrej sladkastej chuti bez výraznejšej zvieravosti. Pražená je zo stopiek lístkov prvého zberu.

Kultivar: Yakubita.

Hojicha je originálnym výsledkom netradičného prístupu k spracovaniu zeleného čaju. Na rozdiel od väčšiny zelených čajov sa lístky hojiche pri spracovaní ľahko pražia, takže získajú farbu príbuznú čiernym čajom či oolongom, avšak zachovávajú si charakteristickú sviežosť zeleného čaju umocnenú prirodzenou sladkosťou, ktorá je výsledkom šetrného praženia. Obľúbená je najmä u tých čajomilov, ktorí nevyhľadávajú bylinnú chuť japonských čajov, prípadne u tých, ktorí chcú siahnuť po neobvyklej čajovej špecialite. Obsahuje len málo kofeínu, takže je výbornou voľbou aj pre večerné či nočné popíjanie.

Hmotnosť
Množstvo

Jeden nálev Viac nálevov
Množstvo. 5g 7g
Objem: 0,5 l 2,2 dl
Teplota vody: 80-85°C 80-85°C
Doba lúhovania: 3 minúty 20s, 40s, 60s

Tabuľka dát

Krajina pôvodu
Japonsko
Druh čaju
zelený
Rok zberu
2019