Gokujyo-Hojicha
Zber v polovici mája v provincii Shizuoka. Hojicha veľmi dobrej sladkastej chuti bez výraznejšej zvieravosti. Pražená je zo stopiek lístkov prvého zberu.
Kultivar: Yakubita.
Hojicha je originálnym výsledkom netradičného prístupu k spracovaniu zeleného čaju. Na rozdiel od väčšiny zelených čajov sa lístky hojiche pri spracovaní ľahko pražia, takže získajú farbu príbuznú čiernym čajom či oolongom, avšak zachovávajú si charakteristickú sviežosť zeleného čaju umocnenú prirodzenou sladkosťou, ktorá je výsledkom šetrného praženia. Obľúbená je najmä u tých čajomilov, ktorí nevyhľadávajú bylinnú chuť japonských čajov, prípadne u tých, ktorí chcú siahnuť po neobvyklej čajovej špecialite. Obsahuje len málo kofeínu, takže je výbornou voľbou aj pre večerné či nočné popíjanie.
Jeden nálev | Viac nálevov | |
Množstvo. | 5g | 7g |
Objem: | 0,5 l | 2,2 dl |
Teplota vody: | 80-85°C | 80-85°C |
Doba lúhovania: | 3 minúty | 20s, 40s, 60s |
Tabuľka dát
- Krajina pôvodu
- Japonsko
- Druh čaju
- zelený
- Rok zberu
- 2020